16 Φεβρουαρίου 2020, Κοπή Πίτας - Τακτική Γενική Συνέλευση

Στις 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, ο Σύλλογος «Δράση για την Κοιλιοκάκη» θα κόψει την πίτα του και παράλληλα θα πραγματοποιήσει την τακτική γενική συνέλευσή του.
Με μεγάλη χαρά σας καλούμε όλους σας στο ετήσιο ραντεβού μας, στο οποίο εκτός των άλλων θα παρουσιαστεί ο απολογισμός του έργου του Δ.Σ. το 2019, ο προϋπολογισμός και προγραμματισμός ενεργειών για το 2020, θα ακολουθήσουν βραβεύσεις, θα γνωρίσουμε και θα δοκιμάσουμε προϊόντα χωρίς γλουτένη από διάφορες εταιρίες. Η μέρα μας θα τελειώσει υπέροχα με γεύμα που θα παρατεθεί συνοδεία κρασιού και αναψυκτικών/χυμών για τα παιδιά, γλυκών καθώς και άλλων εδεσμάτων-εκπλήξεων. Πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες-τυχερούς των φλουριών και για όλα τα παιδιά.
– Γενική είσοδος : 15 €
Ειδική τιμή εισόδου για τα μέλη του συλλόγου και όλα τα μέλη των οικογενειών τους : 10 € (με επιδότηση εκ μέρους του συλλόγου)
– Δωρεάν τα παιδιά έως 5 ετών.
Θα υπάρξει μέριμνα για την απασχόληση των μικρών παιδιών παρουσία ανιματέρ.
* ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των ατόμων και παιδιών (με ηλικία)
– email στο actionforceliac@yahoo.gr
– μήνυμα στην επίσημη σελίδα facebook συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη – Action for Celiac Disease»
– εναλλακτικά στα τηλέφωνα 6977567539, 6982053122, 6972090836
(ευγενική υπενθύμιση για την ανανέωση της συνδρομής των εγγεγραμμένων μελών του συλλόγου)

Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου.
Πρόεδρος Σταμπουλίδης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος Δουβλετής Δάκης
Γενική Γραμματέας Ζαφειροπούλου Γεωργία
Ταμίας Σάκκος Νικόλαος
Μέλος Καρύδα Σταυρούλα
Μέλος Σεραφείμ Γεώργιος
Μέλος Ντότσης Γεώργιος

 

6η Ημερίδα με θέμα Η ψυχολογική προσέγγιση της χρόνιας νόσου της κοιλιοκάκης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, 10 πμ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου “Δράση για την Κοιλιοκακη” σας προσκαλεί στην 6η Ημερίδα με θέμα “Η ψυχολογική προσέγγιση της χρόνιας νόσου της κοιλιοκάκης”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 πμ στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, στη Θεσσαλονίκη.
Με τις εισηγήσεις και τη συμμετοχή των εξαίρετων επιστημόνων που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, με τις βιωματικές αφηγήσεις μελών του συλλόγου και με μια ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό στο τέλος της ημερίδας σε όλη τη γκάμα των θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητάς μας σε σχέση με την ψυχολογία, πιστεύουμε ότι θα εκπληρωθούν οι στόχοι της ημερίδας με απαντήσεις και προτάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή του γονιού, του ίδιου του παιδιού, του έφηβου ή του ενήλικα πάσχοντα.

Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου.
Πρόεδρος Σταμπουλίδης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος Δουβλετής Δάκης
Γενική Γραμματέας Ζαφειροπούλου Γεωργία
Ταμίας Σάκκος Νίκος
Μέλος Καρύδα Σταυρούλα
Μέλος Σεραφείμ Γεώργιος
Μέλος Ντότσης Γεώργιος

Σύναψη Συνεργασίας με τον Όμιλο Παστέρ

Φωτογραφίες από την ημέρα της υπογραφής της σημαντικής για τη “Δράση για την Κοιλιοκάκη” σύναψης συνεργασίας με τον Όμιλο Παστέρ, μαζί με στελέχη του ομίλου και τον επίσημο σύμβουλο του συλλόγου μας σε θέματα γαστρονομίας, executive chef Nick Lioggaris.
Να σας υπενθυμίσουμε για την σημαντικότατη επιδότηση σπουδών που παρέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος (έως και 50% ανάλογα με την ειδικότητα) σε μέλη του συλλόγου μας καθώς και σε συγγενείς τους Α’ βαθμού.


Δοκιμή στις νέες γεύσεις χωρίς γλουτένη στην ταβέρνα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στις 5 Δεκ 2017, μετά τις 7:30μμ

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής ή στο email: actionforceliac@yahoo.gr ή με μήνυμα στο facebook στη σελίδα «Δράση για την Κοιλιοκάκη» ή καλέστε στο κινητό 6945017356.
* H χρέωση θα είναι μόνο το ποτό της αρεσκίας μας, που θα καταναλώσουμε.


Διαδραστική συνάντηση με ψυχολόγο και οπτικοακουστική διαδραστική εκδήλωση στις 3 Δεκ 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη», κατανοώντας τα προβλήματα των πασχόντων και των οικείων τους, διοργανώνει για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα μια διαδραστική συνάντηση με θέμα την αμφίδρομη επικοινωνία γονιών και παιδιών.

Οι διατροφικοί περιορισμοί που συνδέονται με την Κοιλιοκάκη δημιουργούν πραγματικά κοινωνικά εμπόδια για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους δημιουργώντας νέες ανάγκες στη ζωή τους και των οικογενειών τους. Η ψυχολόγος – συγγραφέας κα Χρυσούλα Μελισσά – Χαλικιοπούλου θα συντονίσει αυτή τη διαδραστική συνάντησή μας με στόχο να συζητήσουμε τρόπους στήριξης της επικοινωνίας γονιών – παιδιών, ώστε να συνεχίσουμε με συνεργασία και αισιοδοξία την καθημερινότητά μας. Θα συναντηθούμε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. εως τις 14:00μ.μ., στην αίθουσα “Νερού” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα γίνει εκδήλωση «Ζωγραφήγησης» για μικρά, μεγάλα και “μεγάλα” παιδιά.

Μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη» με τη Βιομηχανία Ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ».

Η Συγγραφέας – Εικονογράφος – Performer κα Λήδα Βαρβαρούση θα παρουσιάσει μια διασκεδαστική ιστορία για να γνωρίσουμε την κοιλιοκάκη με χιούμορ, με τον τίτλο «Πώς το Κοκοράκι γνώρισε την κοιλιοκάκη». Είναι μια ιστορία ενός κόκορα που ζούσε στο κοτέτσι του μαζί με τις κότες και είχε πρόβλημα με τα σιτηρά. Η «©Ζωγραφήγηση» της Λήδας Βαρβαρούση είναι αφήγηση παραμυθιού με ταυτόχρονη απεικόνισή της πάνω σε μεγάλη επιφάνεια σε χαρτί στον τοίχο. Ένα οπτικοακουστικό διαδραστικό ταξίδι σα ζωντανός κινηματογράφος καθώς η ιστορία δημιουργείται και εξελίσσεται μπροστά σας με παραστατικό τρόπο. Ένας μαρκαδόρος, χαρτί και πολλή έμπνευση δημιουργούν κάθε φορά μια μοναδική ατμόσφαιρα για τα παιδιά και τους μεγάλους που μπορούν να εκφραστούν και να ξεκλειδώσουν την ψυχή τους παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα χαράς.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής ή στο email: actionforceliac@yahoo.gr ή με μήνυμα στο facebook στη σελίδα «Δράση για την Κοιλιοκάκη» ή καλέστε στο κινητό 6945017356.

Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής στο Νοσοκομείο 'Γ. Γεννηματάς' Θεσσαλονίκης

Στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης λειτουργεί από τις 05/04/2017 «Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής», υπό την ευθύνη των διαιτολόγων Βασιλοπούλου Αρχοντίας και Ματσουκίδου Ρεβέκκας, στο οποίο παρέχονται οδηγίες σε παιδιά και ενήλικες με κοιλιοκάκη για:
• τον έλεγχο των σωματομετρικών παραμέτρων ( βάρους, ύψους, ποσοστού σωματικού λίπους κ.α.)
• την εκτίμηση της θρέψης των πασχόντων
• τη διαμόρφωση ειδικού διαιτολογίου χωρίς γλουτένη
• την επιμόρφωση των πασχόντων σχετικά με τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη
• την παροχή διατροφικών συμβουλών σχετικά με την προετοιμασία γευμάτων ελεύθερων γλουτένης
• την εκπαίδευση των γονέων σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών με κοιλιοκάκη

Το Συμβουλευτικό Γραφείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη από 10 πμ έως 2 μμ. Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στα τηλέφωνα 2313-308168 και 2313-308323, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8.00 πμ – 14.00 μμ.

Οι διαιτολόγοι συμμετέχουν και στο Παιδογαστρεντερολογικό Ιατρείο της Κοιλιοκάκης (υπεύθυνη: η κ. Καρύδα), το οποίο λειτουργεί στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής, δύο φορές το μήνα, ημέρα Τρίτη από 9.30 πμ – 12.00 μμ, με ραντεβού.

Ο Σύλλογος 'Δράση για την Κοιλιοκάκη' καλωσορίζει το Φθινόπωρο!

Ο Σύλλογος “Δράση για την Κοιλιοκάκη” καλωσορίζει το Φθινόπωρο με μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να ενημερωθεί η κοινωνία μας για την πάθηση της Κοιλιοκάκης, να βρεθούν κοντά οι πάσχοντες – φίλοι πια μεταξύ τους και να δείξουμε ότι η διατροφή χωρίς γλουτένη όσο δύσκολη και να είναι δε μας περιθωριοποιεί!

 • Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00μμ και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00μμ θα πραγματοποιηθούν δύο διαδραστικές ξεχωριστές συναντήσεις στο κατάστημα Olicatessen, στη Θεσσαλονίκη Βίκτωρος Ουγκώ 4, με θέμα : “ΤΡΩΜΕ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ;” Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γίνεται προκράτηση. Καλέστε στο 2313030286. Στόχος των σεμιναρίων είναι να καταδείξουμε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στη διατροφή χωρίς γλουτένη από μόδα κι επιλογή από τη διατροφή χωρίς γλουτένη λόγω του αυτοάνοσου νοσήματος της Κοιλιοκάκης.
 • Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00μμ μας προσκαλεί το καινούριο και καινοτόμο για τα Ελληνικά δεδομένα, κατάστημα EXERETON …για να ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ! Το EXERETON είναι το μοναδικό κατάστημα στην Ελλάδα που παρασκευάζει εδέσματα χωρίς γλουτένη με πιστοποιημένες πρώτες ύλες και σε ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο εργαστήριο. Στοχεύει γενικότερα στην υγιεινή και παράλληλα στη χωρίς γλουτένη διατροφή!
 • Το Σαββατοκύριακο 30 και 1 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουμε και θα υποστηρίξουμε ένα ασφαλές μενού χωρίς γλουτένη (για τα παιδιά που πάσχουν και από τα δύο αυτοάνοσα νοσήματα) στη 2η Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1, που διοργανώνει η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη. Θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική στο ξενοδοχείο Porto Carras. Καλέστε στο 6945017356 αν επιθυμείτε να πάρετε πληροφορίες και να συμμετέχετε στην εκδήλωση.
 • Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ώρα 19.00μμ διοργανώνουμε ένα PIZZA PARTY! Ο Σύλλογος μας, το “Basilico” και η γνωστή σε όλους εταιρεία “Γατίδης fresh” συνδιοργανώνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα “ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ PIZZA PARTY”. Ξεχωριστός προσκεκλημένος μας ο Λεωνίδας Αλυγιζάκης, διακεκριμένος ιστϊοπλόος μέλος της Εθνικής μας και πάσχων από Κοιλιοκάκη. Σας περιμένουμε στο Ιταλικό εστιατόριο “Basilico” στη Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Νίκης 49, καλέστε στο τηλέφωνο 6945017356 για να δηλώσετε τη συμμετοχή
  σας. Είσοδος ελεύθερη.
 • Από 5 ως 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Γαστ/κό Συνέδριο. Ο Σύλλογος μας εξασφάλισε θέση με ειδικό σταντ ώστε να ενημερωθούν όλοι οι 600 γαστρ/γοι – σύνεδροι για μας και τις δράσεις μας. Να γνωρίσουν τη δυναμική μας και τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους πάσχοντες και κυρίως τους νεοδιαγνωσθέντες.

Θα είναι χαρά μας να παραβρεθείτε!

Ηλεκτρονική Εγγραφή Μελών

Η Ηλεκτρονική Εγγραφή είναι πλέον διαθέσιμη για τα νέα μας μέλη. Για την ηλεκτρονική σας εγγραφή στο Σύλλογο, πατείστε εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PERLE (05/05/2017)

ΠΡΟΣΟΧΗ (05/05/2017)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PERLE – αλλαγή στη γραμμή παραγωγής
Διαβάστε την επιστολή εδώ

Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκης - Κυριακή 14 Μαίου 2017
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μήνας Μάιος είναι παγκόσμια ο μήνας ενημέρωσης για τη νόσο της Κοιλιοκάκης! Εδώ και μήνες συζητάμε για την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης και πως θα μπορούσαμε να “γιορτάσουμε”! Με χαρά λοιπόν, σας περιμένουμε την Κυριακή 14 Μαίου 2017 στις 11.00 πμ στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Εκπομπή ASTRA TV - Όλα για την Υγεία - 24/03/2017 - Δράση για την Κοιλιοκάκη

Όλα για την Υγεία – 24/03/2017 – Δράση για την Κοιλιοκάκη

4η Ημερίδα - Δράση για την Κοιλιοκάκη - στον Βόλο - 02 Απριλίου 2017

4η Ημερίδα – Δράση για την Κοιλιοκάκη – , Kυριακή 02 Απριλίου 2017, ξενοδοχείο «XENIA VOLOS HOTEL» 10.00 π.μ.

Καθημερινά και Απλά ΕΡΤ3 - 23 Ιανουαρίου 2017

Καθημερινά και Απλά ΕΡΤ3 – 23 Ιανουαρίου 2017

Πρόσκληση 5ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης & Κοπή Βασιλόπιτας - Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη, 14.12.2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ « ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ»
ΔΕΛΦΩΝ 106 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προς: Όλα τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ».

Πρόσκληση 5ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Κύριοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ» σε εφαρμογή του άρθρου 11 του ισχύοντος καταστατικού συγκαλεί τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει Kυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο «MEDITERRANEAN PALACE HOTEL» στις 12:30 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί και η κοπή βασιλόπιττας του Σωματείου. Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιττας ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά άτομο και για τα παιδιά έως 10 ετών, 5 ευρώ. Οποιοδήποτε μέλος επιθυμεί να προσέλθει μόνο για την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση θα πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένο. Η συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιττας είναι προαιρετική.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα παρακάτω:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης,
2. Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων έτους 2016.
3. Ανάγνωση έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής για τη χρήση του Οικονομικού Έτους 2016, συζήτηση επ’ αυτής, έγκριση της και απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
4. Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού χρήσης οικονομικού έτους 2016, συζήτηση επ’ αυτών και έγκρισή τους.
5. Παρουσίαση προγράμματος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για το έτος 2017, συζήτηση επ’ αυτού και έγκρισή του.
6. Παρουσίαση προϋπολογισμού έτους 2017, συζήτηση επ’ αυτού και έγκρισή του.

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίσταται το 1/3 τουλάχιστον των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών μέχρι την ημερομηνία της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του ισχύοντος καταστατικού.

Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας (σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του ισχύοντος καταστατικού) η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μετά από δέκα τουλάχιστον ημέρες, κατόπιν νέας προσκλήσεως που θα ορίζει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα αυτής.

Σας επισημαίνουμε ότι για την δεύτερη Γενική Συνέλευση δεν απαιτείται η προαναφερόμενη απαρτία, σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του ισχύοντος καταστατικού και αυτή βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη είναι παρόντα.

Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους. Η ετήσια συνδρομή για το έτος 2017 έχει ορισθεί στο ποσό των 15,00 ευρώ.

Καλούνται όλα τα μέλη του Σωματείου να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση αυτή , καθώς η παρουσία του κάθε μέλους κρίνεται απαραίτητη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Τσελεκίδου Μαρία Ζαφειροπούλου Γεωργία

86 νέες εξετάσεις μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ
86 νέες εξετάσεις μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

 


ΕΟΠΥΥ - Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση - ΦΕΚ, Παροχή οδηγιών σχετικά με συνταγογράφηση ειδών για την αντιμετώπιση κοιλιοκάκης
Παροχή οδηγιών σχετικά με συνταγογράφηση ειδών για την αντιμετώπιση κοιλιοκάκης και επιθεμάτων με διάγνωση ‘σακχαρώδης διαβήτης’

 


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΓΙΑΦΚΑ', Σπύρος Χαριτάτος (Alpha 989), 21/06/16
“Γιάφκα” – Σπύρος Χαριτάτος, εκπομπή 21/06/16

 

Ακούστε την εκπομπή ΕΔΩ (Έναρξη αποσπάσματος: 38:30″ , Λήξη αποσπάσματος: )

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 'Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ', Γιώργος Κιοσές (Alpha 989), 19/06/16
“Ο φαρμακοποιός σας συμβουλεύει” – Γιώργος Κιοσές, εκπομπή 19/06/16

 

Ακούστε την εκπομπή ΕΔΩ (Έναρξη αποσπάσματος: , Λήξη αποσπάσματος: )

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΓΙΑΦΚΑ', Σπύρος Χαριτάτος (Alpha 989), 10/06/16
“Γιάφκα” – Σπύρος Χαριτάτος, εκπομπή 10/06/16

 

Ακούστε την εκπομπή ΕΔΩ (Έναρξη αποσπάσματος: 00:46″, Λήξη αποσπάσματος: )

ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΠΕΙΡΟΣ TV: 'Μιλάμε για την Κοιλιοκάκη'
“ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ”

 

“Δράση για την Κοιλιοκάκη”
ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΠΕΙΡΟΣ TV : “ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ”

 

“Καθημερινά και Απλά” ΕΡΤ3 TV – 25/05/2016
Action for Celiac Disease
 

Action for Celiac Disease
IPIROS TV: “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ”
 
 

TV SPOT in ALPHA TELEVISION – Sponsorship of ALPHA TV and Mr. Kontominas
Ioannina Meeting, April 3rd 2016
10.30 a.m., Hotel «GRAND SERAI», Ioannina
Ακόμη μία δράση του συλλόγου!
Η επιτυχία της 3ης ημερίδας στα Ιωάννινα είναι δεδομένη!
Οι ομιλητές… επιστήμονες που γνωρίζουν την κοιλιοκάκη καλά, θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μας σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης!
Θα μας ενθουσιάσει ο πλούσιος μπουφές καθώς οι εταιρείες – χορηγοί θα βρίσκονται κοντά μας και πάλι!
Ο χώρος… το ξενοδοχείο Grand Serai!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
9.30 – 10.30
Προσέλευση – Εγγραφές
Καφές – Μπουφές με προϊόντα χωρίς γλουτένη

10.30 – 10.40
Έναρξη – Χαιρετισμοί

Στρόγγυλη τράπεζα : Νεότερα για την κοιλιοκάκη
Συντονίστρια: Σ. Καρύδα, Παιδίατρος-Παιδογαστρεντερολόγος
Συντ. Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής, Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», Θεσσαλονίκη

10.40 – 11.10
Η κοιλιοκάκη στα παιδιά
Μ. Ρογαλίδου, Παιδίατρος-Παιδογαστρεντερολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Παιδιατρική Κλινική
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

11.10 – 11.40
Η κοιλιοκάκη στους ενήλικες
Δ. Χριστοδούλου, Αναπλ. Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

11.40 – 12.00
Η δίαιτα της κοιλιοκάκης στην καθημερινή πράξη
Χ. Δημοσθενόπουλος, ΜΜedSci.PhDc – Κλινικός Διαιτολόγος, Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος, ΓΝ «Λαϊκό», Αθήνα

12.00 – 12.20
Γλουτένη και φάρμακα
Μ, Λάζαρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

12.20- 12.40
Συνοδεύοντας παιδιά και εφήβους με κοιλιοκάκη
Δ.Καρατζένης, Ψυχίατρος Παιδιών-Εφήβων,Ιωάννινα

12.40 – 13.30
Ερωτήσεις – Συζήτηση

13.30
Λήξη Ημερίδας


New Year Cake 2016 & Debriefing - Election Meeting

Θεσσαλονίκη, 26.1.2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ « ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ»
ΔΕΛΦΩΝ 106 , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προς: Όλα τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ».

Πρόσκληση 3ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Κύριοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ» σε εφαρμογή του άρθρου 11 του ισχύοντος καταστατικού
Συγκαλεί

Τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο «MEDITERRANEAN PALACE HOTEL» στις 10.30πμ, όπου θα πραγματοποιηθεί και η κοπή βασιλόπιττας του Σωματείου. Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιττας ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά άτομο και είναι δωρεάν για τα παιδιά έως 10 ετών. Παράλληλα, την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί ίδια εκδήλωση στα Ιωάννινα στην ταβέρνα «σουβλάκι του βουνού» με κόστος συμμετοχής 3 ευρώ ανά άτομο και δωρεάν για παιδιά έως 10 ετών. Οποιοδήποτε μέλος επιθυμεί να προσέλθει μόνο για την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου θα πρέπει να είναι ταμειακά τακτοποιημένο. Η συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιττας είναι προαιρετική.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα παρακάτω:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης,
2. Παρουσίαση έκθεσης πεπραγμένων έτους 2015.
3. Ανάγνωση έκθεσης εξελεγκτικής επιτροπής για τη χρήση του Οικονομικού Έτους 2015, συζήτηση επ’ αυτής, έγκριση της και απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
4. Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού χρήσης οικονομικού έτους 2015, συζήτηση επ’ αυτών και έγκρισή τους.
5. Παρουσίαση προγράμματος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για το έτος 2016, συζήτηση επ’ αυτού και έγκρισή του.
6. Παρουσίαση προϋπολογισμού έτους 2016, συζήτηση επ’ αυτού και έγκρισή του.
7. Αρχαιρεσίες του Συλλόγου. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή μελών εξελεγκτικής επιτροπής.

Σε συνέχεια του παραπάνω θέματος σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 19§ 1 και 2 του ισχύοντος καταστατικού όσοι από τα τακτικά και ταμειακά τακτοποιημένα μέλη επιθυμούν να εκλεγούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μέχρι τις 9.2.2016, μέσω του e mail του Συλλόγου που είναι: actionforceliac@yahoo.gr. Η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου, την οποία θα προσκομίσει κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών, με την οποία να δηλώνει ότι έχει Ελληνική ιθαγένεια, δεν τελεί σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή βαρύ πλημμέλημα που σχετίζεται με την δραστηριότητα που αναφέρεται στο καταστατικό.

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίσταται το 1/3 τουλάχιστον των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών μέχρι την ημερομηνία της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του ισχύοντος καταστατικού.
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας (σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του ισχύοντος καταστατικού) η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μετά από δέκα τουλάχιστον ημέρες, κατόπιν νέας προσκλήσεως που θα ορίζει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα αυτής.
Σας επισημαίνουμε ότι για την δεύτερη Γενική Συνέλευση δεν απαιτείται η προαναφερόμενη απαρτία, σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του ισχύοντος καταστατικού και αυτή βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη είναι παρόντα.

Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης την συνδρομή τους. Η ετήσια συνδρομή για το έτος 2016 έχει ορισθεί στο ποσό των 15,00 ευρώ.

Καλούνται όλα τα μέλη του Σωματείου να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση αυτή , καθώς η παρουσία του κάθε μέλους κρίνεται απαραίτητη.

Newspaper 'Macedonia' - Article
Sunday 20/12/2015 ‘Macedonia’,
by Nikoletta Mpouka


Thessaloniki Food Festival - 21 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5o THESSALONIKI FOOD FESTIVAL 21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας της πόλης στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, διοργανώνει και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL.

Στο φετινό του πρόγραμμα, ενέταξε δράσεις που αγκαλιάζουν ιδιαίτερες ομάδες τουριστών. Διατηρώντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, προσεγγίζει ασθένειες της εποχής μας, σε συνεργασία με συλλόγους, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό αλλά και να διευκολύνει τις συνθήκες διαβίωσης και ζωής των πασχόντων.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με το σύλλογο “Δράση για την Κοιλιοκάκη”. Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11.00 έως τις 14.00, θα δοθεί φιλανθρωπικό brunch στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

Στην εκδήλωση θα γίνει για πρώτη φορά παρουσίαση του Χάρτη της πόλης με τα σημεία πώλησης προϊόντων με τρόφιμα χωρίς γλουτένη καθώς και εστιατορίων με εξατομικευμένο μενού για τις συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατοίκους της Θεσσαλονίκης όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Πληροφορίες: Μαίρη Τσελεκίδου κιν. 6945017356, Πρόεδρος Συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη”.
Mediterranean Palace Σαλαμίνος 3, ΤΚ 54626 Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310552554

Management of Coeliac Disease: The Acronym
In summary, the following six key elements of the management of celiac disease include long-term follow-up:

 • Consultation with a skilled dietitian
 • Education about the disease
 • Lifelong adherence to a gluten-free diet
 • Identification and treatment of nutritional deficiencies
 • Access to an advocacy group
 • Continuous long-term follow-up by a multidisciplinary team

 Source: NIH-National Institute of Health Consensus Development Conference Statement on Celiac Disease (U.S.A.). June 28-30, 2004, 2005. Gastroenterology, 128:S1-S9.

MACEDONIA, 24-12-2013, article for the celiac disease and our association
Newspaper MACEDONIA included on 24-12-2013, an article for our association Article
AGGELIOFOROS, 07-12-2013, article for our association's 1st Meeting (08/12/2013)
AGGELIOFOS newspaper included an article refering to our association and its services.
Article