ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ

Ο σύλλογος Δράση για την Κοιλιοκάκη έχει σκοπό την προβολή και ενημέρωση για τη νόσο της κοιλιοκάκης, την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του, και τη βοήθεια στα άτομα που ανακαλύπτουν ότι πάσχουν από κοιλιοκάκη.

 

Ηλεκτρονική Εγγραφή Μελών

Σελίδα Ηλεκτρονικής Εγγραφής για τα νέα μας μέλη. Για την αίτηση εγγραφής οn-line, καθώς και για πληροφορίες συνδρομών πατείστε εδώLearn More

ΝΕΕΣ οδηγίες ΕΟΠΠΥ Σεπ. 2019

Οδηγίες και αρχεία για τη συνταγογράφηση προϊόντων ειδικής διατροφής για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη και την απόδοση της σχετικής δαπάνης Learn More

Διατροφικές Συμβουλές

Συμβουλές και στοιχεία μέσα από την παρουσίαση της διατροφολόγου κας  Αρχοντίας Βασιλοπούλου (5η Ημερίδα του συλλόγου, 2018)Learn More

Gluten Free Thessaloniki 2019

Ο νέος ανανεωμένος Gluten Free χάρτης της πόλης της Θεσσαλονίκης, με εστιατόρια, καταστήματα, ξενοδοχεία κ.α.Learn More

 

6η Ημερίδα με θέμα “Η ψυχολογική προσέγγιση της χρόνιας νόσου της κοιλιοκάκης”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου “Δράση για την Κοιλιοκακη” σας προσκαλεί στην 6η Ημερίδα με θέμα “Η ψυχολογική προσέγγιση της χρόνιας νόσου της κοιλιοκάκης”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 πμ στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, στη Θεσσαλονίκη.
Με τις εισηγήσεις και τη συμμετοχή των εξαίρετων επιστημόνων που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, με τις βιωματικές αφηγήσεις μελών του συλλόγου και με μια ανοιχτή συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό στο τέλος της ημερίδας σε όλη τη γκάμα των θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητάς μας σε σχέση με την ψυχολογία, πιστεύουμε ότι θα εκπληρωθούν οι στόχοι της ημερίδας με απαντήσεις και προτάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή του γονιού, του ίδιου του παιδιού, του έφηβου ή του ενήλικα πάσχοντα.

Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου.
Πρόεδρος Σταμπουλίδης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος Δουβλετής Δάκης
Γενική Γραμματέας Ζαφειροπούλου Γεωργία
Ταμίας Σάκκος Νίκος
Μέλος Καρύδα Σταυρούλα
Μέλος Σεραφείμ Γεώργιος
Μέλος Ντότσης Γεώργιος

 

 

“Γευσιγνωσία χωρίς γλουτένη” στον Αρτοκράτορα Gluten Free!

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί ο χώρος του Αρτοκράτορα μας υποδέχεται με πρωινές ζεστές λιχουδιές μέχρι τις 3 το μεσημέρι με υπέροχα γλυκά και ειδικές πρσφορές για εκείνη την ημέρα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

a  

     

 

 

OPEN DAY της Grecian Living

Οpen Day της Grecian Living στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα! Η εταιρεία με την υποστήριξη του συλλόγου “Δράση για την Κοιλιοκάκη”, θα παρουσιάσει τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να τα γνωρίσουν αλλά και να δοκιμάσουν συνταγές φτιαγμένες από το συνεργαζόμενο σεφ του συλλόγου μας Nick Lioggaris και κυρίως να προμηθευτούν προϊόντα σε ειδικές, προνομιακές τιμές που θα ισχύουν μόνο για εκείνη την ημέρα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

 

Σύναψη Συνεργασίας με τον Όμιλο Παστέρ

Φωτογραφίες από την ημέρα της υπογραφής της σημαντικής για τη “Δράση για την Κοιλιοκάκη” σύναψης συνεργασίας με τον Όμιλο Παστέρ, μαζί με στελέχη του ομίλου και τον επίσημο σύμβουλο του συλλόγου μας σε θέματα γαστρονομίας, executive chef Nick Lioggaris.
Να σας υπενθυμίσουμε για την σημαντικότατη επιδότηση σπουδών που παρέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος (έως και 50% ανάλογα με την ειδικότητα) σε μέλη του συλλόγου μας καθώς και σε συγγενείς τους Α’ βαθμού.

 

Εκδήλωση στην Παραδοσιακή Ταβέρνα Νικηφόρος 25/9/2019

 

Εκδήλωση στο FYC Frozen Yogurt Cafe 26/6/2019

 

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της “Δράσης για την Κοιλιοκάκη”

Είναι αλήθεια ότι ο δρόμος της προσφοράς είναι δύσκολος και ανηφορικός. Όποιος εργάζεται για την εξυπηρέτηση ενός κοινού σκοπού έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με δυσκολίες και προβλήματα που καλείται να επιλύσει. Η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσελεκίδου απέδειξε περίτρανα σε όλη την διάρκεια της πολυετούς θητείας στην Προεδρεία του Συλλόγου ότι διαθέτει ένα πηγαίο ταλέντο, μια δύναμη ψυχής αλλά και μια θαυμαστή ικανότητα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των πασχόντων και στην άμεση και επιτυχή επίλυση τους. Εργάστηκε άοκνα και με αυτοθυσία προκειμένου ο Σύλλογος να φθάσει στο σημείο να διαθέτει μια ικανή και υπολογίσιμη φωνή και δυναμικότητα. Έκανε γνωστή την ύπαρξή του σε όλη την επικράτεια και πέτυχε την αναγνωρισιμότητά του. Ήταν πάντα σύντροφος των πασχόντων και των οικογενειών τους και βοηθούσε ακούραστα όποιον είχε την ανάγκη της. Έθεσε στόχους υψηλούς και κατόρθωσε να τους υλοποιήσει. Η δυνατότητα σίτισης των πασχόντων με ασφάλεια και η αποφυγή του κοινωνικού τους αποκλεισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός που αποδεικνύεται από τις επιχειρήσεις εστίασης και πώλησης προϊόντων χωρίς γλουτένη που συμπεριλήφθηκαν στο νέο χάρτη της πόλης.

Θα θέλαμε ως μέλη του νέου Δ.Σ. να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Τσελεκίδου που μας άνοιξε το δρόμο προκειμένου να προχωρήσουμε σε νέες κατακτήσεις και να θέσουμε νέους στόχους για την πορεία του Συλλόγου, στους οποίους ελπίζουμε να επιτύχουμε και να της ευχηθούμε επιτυχία σε κάθε νέα της προσπάθεια.

 

2nd Gluten Free Thessaloniki Map

 

Αγαπητά μέλη του συλλόγου “Δράση για την Κοιλιοκάκη”,
πλησιάζει το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας κι
ευχόμαστε το γλυκό φως της Ανάστασης να φωτίσει τις καρδιές και το μυαλό όλων μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου
Τσελεκίδου Μαίρη
Σταμπουλίδης Αθανάσιος
Ζαφειροπούλου Γεωργία
Δουβλετής Δάκης
Σεραφείμ Γεώργιος
Καρύδα Σταυρούλα
Ντότσης Γεώργιος

 

Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης

Στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης λειτουργεί από τις 05/04/2017 «Συμβουλευτικό Γραφείο Διατροφής», υπό την ευθύνη των διαιτολόγων Βασιλοπούλου Αρχοντίας και Ματσουκίδου Ρεβέκκας, στο οποίο παρέχονται οδηγίες σε παιδιά και ενήλικες με κοιλιοκάκη για:
• τον έλεγχο των σωματομετρικών παραμέτρων ( βάρους, ύψους, ποσοστού σωματικού λίπους κ.α.)
• την εκτίμηση της θρέψης των πασχόντων
• τη διαμόρφωση ειδικού διαιτολογίου χωρίς γλουτένη
• την επιμόρφωση των πασχόντων σχετικά με τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη
• την παροχή διατροφικών συμβουλών σχετικά με την προετοιμασία γευμάτων ελεύθερων γλουτένης
• την εκπαίδευση των γονέων σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών με κοιλιοκάκη
Το Συμβουλευτικό Γραφείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη από 10 πμ έως 2 μμ. Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε απ’ ευθείας με τις διαιτολόγους του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στο τηλέφωνο 2310-963234, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8.00 πμ – 14.00 μμ.
Επιπλέον, οι διαιτολόγοι συμμετέχουν και στο Παιδογαστρεντερολογικό Ιατρείο της Κοιλιοκάκης (υπεύθυνη: η κ. Καρύδα), το οποίο λειτουργεί στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής, δύο φορές το μήνα, ημέρα Τρίτη από 9.30 πμ – 12.00 μμ, με ραντεβού.

 

Κοπή Βασιλόπιτας & Εκλογές για νέο ΔΣ! 3 Φεβρουαρίου 2019, 11:00-13:30

 

«Κοιλιοκάκη και Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1», 5η Ημερίδα του συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη», Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, 10:30 πμ, Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκη

 

Η «Δράση για την Κοιλιοκάκη» πηγαίνει στην Aλεξανδρούπολη! 11 Νοεμβρίου 2018, 10:30-14:00

 
 

Η “Δράση για την Κοιλιοκάκη” πηγαίνει στην Κρήτη! 4 Νοεμβρίου 2018, 10:30-14:00

 

Gourmet gluten free βραδιά στο εστιατόριο «Νέα Διαγώνιος» την Τετάρτη 23 Μαΐου, 21:00 μ.μ.

 

Σεμινάριο μαγειρικής χ.γ. στην κουζίνα του Grand Masoutis στην Καλαμαριά το Σάββατο 19 Μαΐου, 12:00 μ.μ.

 

Εργαστήρι με θέμα «ανοίγω φύλλο για σπιτική πίτα και φύλλο σφολιάτας χ.γ» την Παρασκευή 18 Μαΐου, 18:30 μ.μ.

 

Aνοικτή – διαδραστική εκδήλωση με ομιλίες ιατρών την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 19:00 μ.μ., στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης